2018 - Centrum pre deti a rodiny Medzilaborce

DESIGN
FESTIVAL
Title
Prejsť na obsah
Centrum
pre deti
a rodiny
Mikuláš
Ani tento rok nás Mikuláš neobišiel. Spolu s čertom chodili po samostatných skupinách a obdarovávali deti. Dievčatá a chlapci predviedli rôzne tance, recitovali básničky a spievali pesničky, za ktoré boli odmenené sladkým balíčkom.



Výlet Danová
V rámci prázdninových dní deti z MbS spolu s vychovávateľmi zorganizovali celodennú akciu spojenú s opekačkou na Danovej. Mohli pozorovať nádhernú prírodu, spoločne si zahrali rôzne hry a nakoniec využili aj slnečné počasie a okúpali sa v rybníku.



Minifutbal
Ďalšou úspešnou akciou bol aj minifutbal, ktorý sme organizovali v spolupráci s Detským domovom sv. Nikolaja v Medzilaborciach. Oproti spoluorganizátorovi sme však boli úspešnejší a chlapci obsadili 1. miesto za čo získali postup na celoslovenské kolo. Všetci účastníci si to veľmi užili. Po skvelých športových výkonoch nasledovala odmena v podobe sladkých ocenení a takisto nesmel chýbať guláš.



Športové hry – Kežmarok
Máj sa niesol v športovom duchu. Deti z detských domovov sa zúčastnili športových hier v Kežmarku. Naše deti si domov okrem zážitkov priniesli aj niekoľko pódiových umiestnení a dokonca aj dve zlaté medaile. Druhé miesto sa nám podarilo obsadiť jeden krát a tretie miesto dva krát.



Výlet Humenné
Prázdniny sa začali a šup sa na výlet. Vychovávateľky sa spolu s deťmi vybrali do Humenného. Cesta vlakom bola pre nich veľký zážitok. Poprechádzali sa parkom popri kaštieli. Takisto navštívili skanzen, kde ich veľmi zaujalo to, ako žili ľudia v minulosti. Cestou na stanicu si odpočinuli pri fontáne a zároveň sa osviežili chutnou zmrzlinou. Deťom sa tento sa tento deň veľmi páčil a hneď sa tešili na ďalší výlet.



ZOO Stropkov
Ako najlepšie využiť voľný čas počas letných prázdnin? Samozrejme výletom. Deti strávili ďalší slnečný deň v Zooparku Stropkov. Odviezli sa autobusom, kde bola počas cesty vynikajúca atmosféra. Okrem toho, že videli rôzne zvieratá, mali deti možnosť aj kŕmiť ich. Areál ZOO je pre potešenie malých návštevníkov dotvorený atypickými detskými zariadeniami, ktoré sa deťom nesmierne páčili.



Noc s knihou
Pri príležitosti mesiaca kníh sme s deťmi v DeD v spoločenskej miestnosti realizovali noc strávený s knihou. Spoločne s vychovávateľkou, ktorá viedla rozhovor o knihách, prečo sú pre nás knihy také dôležité, aké knihy poznáme, ktorých autorov deti poznajú. Každý si priniesol so sebou svoju obľúbenú knihu, ktorú aj pred všetkými deťmi prečítal. Po príjemnom čítaní sme si dali pizzu a malé občerstvenie. Príjemný večer sme zakončili premietaním filmov na premietacom plátne. Deťom sa akcia veľmi páčila, radi by si takúto akciu zopakovali opätovné.



Výlet do Humenného
Dňa 26.02.2018, prvý deň jarných prázdnin sme si naplánovali popoludňajší výlet do Humenného. Navštívili sme kino, kde sme sledovali rozprávku o Snehovej kráľovnej. Neskôr sme sa boli najesť v pizzérii, kde nám nesmierne chutilo. Cestou vlakom sme sledovali lesné zvieratká na lúkach a pod lesom. Výlet sa nám veľmi páčil a tešíme sa na ďalší.



Filmové predstavenie
Filmové predstavenie 28.01.2018 (film Ferdinand) a 11.02.2018 (film Ľadové kráľovstvo) v Humennom v sprievode p. vychovávateľky p. Kulikovej a p. Muskurišinovej.


Návrat na obsah